GRANDFATHER – האב, הבן ורוח האוכל

Home/אירוח ומלונות, אלכוהול, בילוי, מסעדות, עמוד הבית/GRANDFATHER – האב, הבן ורוח האוכל

ביקר, אכל, צילם וכתב – רון אקרמן – Ron Akerman

ברל'ה סנדל הוא אחד האנשים החביבים והמצחיקים במדינת ישראל. את ברל'ה אני מכיר כחמש שנים והוא האיש מעיריית כרמיאל שיזם, דחף וייסד לפני כמה שנים את האירוע המוטורי הענק השנתי שקורה בכרמיאל בכל חג שבועות. אבל לא זה הסיפור. ברל'ה מתגורר במצפה אבירים, ישוב פסטורלי ומיוחד המרוחק בקו אוירי של 7-8 ק"מ בלבד מגבול לבנון. יש לי המון דברים לספר לכם על ברל'ה, דרום אמריקאי במוצאי ובמבטאו. ברל'ה מפעיל בביתו שני צימרים מדהימים וסופר-רומנטיים ומיוחדים השוכנים בתוך סבך עצים וחורש טבעי ומתהדרים בשם "האלון הגדול" (חפשו בגוגל) ועל הצימר של ברל'ה אכתוב כאן בנפרד. לפני כמה שבועות קיבלתי טלפון מברל'ה שאמר לי שאני חייב להגיע אליו לביקור כי הוא רוצה להראות לי בר-מסעדה מאד מיוחד בכפר פאסוטה הסמוך, מקום שיכול לשמש כמקום מפגש לאופנוענים, אספני רכב, חובבי נהיגה ועוד. כזה הוא ברל'ה, אדם מדהים עם לב זהב שרוצה לסייע לבעלי עסקים באיזור מגוריו. לא כל כך הבנתי מה ברל'ה רוצה ממני, אבל כבעל בלוג שעוסק בחיים הטובים, אמרתי לעצמי שיש כאן הזדמנות לכתוב על עוד מקום אוכל לטובת הקוראים והעוקבים שלי.

פאסוטה הוא כבר ערבי נוצרי, שהתגלה לי מייד כפנינה קולינרית מפתיעה ביותר. בהיות פאסוטה כפר נוצרי, ניתן למצוא כאן אלכוהול ומסעדות שלא חלמתם בכלל שניתן למצוא בכפר כזה.

GRANDFATHER הוא בדיוק מקום כזה. פאסוטה נמצא לא הרחק מהמושב אלקוש. אני מזכיר את אלקוש כי מדובר באחד מכבישי הנהיגה המוכרים היטב היטב לכל חובב הגה ולכל בעל רכב ספורט או אופנוע. זהו אחד הכבישים שמשלב, ברמה אירופאית נדירה גם כביש מפותל ה"דוחף" לנהיגת ביצועים מהנה והוא גם טובל בנוף אדיר ומיוחד. חו"ל בישראל.

ממש בכניסה לפאסוטה יש צומת קטן שממנו ניתן לפנות למצפה אדירים. על הצומת עצמו נמצא פסל של מרים הקדושה שעומדת שם ושומרת על האיזור כולו. על פאסוטה הנוצרית בוודאי. אבל תופתעו לשמוע שגם חלק מתושבי מצפה אבירים מאמינים שהיא שומרת גם עליהם. דו-קיום במיטבו. כ-50 מטרים אחרי פסל מרים, לכיוון פאסוטה, על רחוב מאר אליאס, הרחוב הראשי של הכפר, יש ירידה קטנה שמאלה למה שנראה כמוסך. וזה אכן מוסך. צמוד למוסך עומד ה-GRANDFATHER, מוסד אלכוהול קולינרי שהשאיר אותי פעור פה

בחזית יש חניון מכובד שיכול להכיל הרבה מכוניות, אבל עוד יותר הרבה אופנועים. הגראנד-פאדר מכריז על עצמו כבר-מסעדה אירי, מה שעלול להטעות מעט ולגרום לעוברי אורח לטעות ולחשוב שמדובר רק במקום של אלכוהול. ונהגים או רוכבי אופנועים, כידוע, נמנעים משתיית אלכוהול בשעת נהיגה/רכיבה. אבל מסתבר שהמקום הוא הרבה יותר מברז של בירה מהחבית או בקבוק ויסקי אירי סינגל מאלט.

בעל המקום הוא ג'רי, תושב פאסוטה ואיש חביב מאד בפני עצמו. אחיו של ג'רי – ז'אן – הוא ה"שף" של המקום. כתבתי את המילה שף במירכאות, כי ז'אן עצמו מעיד על עצמו שהוא לא "שף" אלא אדם פשוט שאוהב לבשל. בעידן שבו כל מחסנאי קורא לעצמו "מנהל לוגיסטיקה" וכל נהג-בוס מכנה את עצמו "מנהל אגף התחבורה", מרענן מאד לפגוש אדם שמנהל מטבח במסעדה, שמפגין צניעות אמיתית ומכנה את עצמו "אדם פשוט שאוהב לבשל".

ז'אן המליץ לנו מייד כשהתיישבנו, על מנת הספייר-ריבס שלו. ואל ייקל הדבר בעיניכם. לטפל בצלעות צריך לדעת ועל אחת כמה וכמה בצלעות בקר נמוך. מסתבר שבפאסוטה יש ממש התמחות בכל הקשור לבשר לבן (חזיר) ומי שלא ממש מקפיד לסעוד במקומות הנושאים תעודת כשרות של העדה החרדית, ייהנה כאן מאד. לקח לז'אן כמה דקות של טיפול אוהב במנה שהגיעה לוהטת ומטובלת היטב אל השולחן. כדי להפתיע אותנו אף יותר, הוסיף ז'אן למנה גם שתי נקניקיות צ'וריסוס במילוי גבינה. תקשיבו, אני באמת לא טעמתי צלעות כאלה בחיי והצ'וריסוס היו מעדן עוצר נשימה. העסיסיות היתה נהדרת, הטעם היה מצויין וההפתעה היתה מושלמת.

ספייר-ריבס ושתי נקניקיות צ'וריסוס גבינה – חלום קולינרי

בשביל לטעום, הזמנו גם מנה הקרויה "צ'יפס חלומי" והיא עשויה, איך לא, מ….גבינת חלומי.

צ'יפס חלומי

מדובר באחד המעדנים המפוארים שטעמתי בחיי. אתם פשוט חייבים להזמין. את כל הטוב הזה ליוויתי בבירה גרמנית עכורה (מעוננת) פראנסיסקנר שהיתה קרה כקרח והתאימה בדיוק לאוכל ואילו זוגתי ביקשה שיפתיעו אותה בקוקטייל חמצמץ, מה שגרם לה לקבל קוקטייל מדהים ועשיר בפירות טרופיים. אחד הקוקטיילים, אם לא ה…..

המחירים לא רק יפתיעו אתכם, אלא פשוט ידהימו אתכם. מנת הספייר-ריבס המהוללת תעלה לכם רק 70 ש"ח, מנת המבורגר 250 גר' עם תוספות תעלה לכם 40 ש"ח, סטייק סינטה לבן – 70 ש"ח, חזה עוף מתובל עם צ'יפס – 60 ש"ח, מנת הצ'יפס חלומי המדהימה עולה 35 ש"ח בלבד ועדיין לא דיברתי איתכם על מעדני המעשנה של ז'אן – הבייקון והסינטה במחיר של 50 ש"ח בלבד. אם תגיעו לארוחת בוקר, תקבלו את ערכת ארוחת הבוקר בקטנה של גראנדפאדר שכוללת גבינות צאן,סלט קצוץ, לחמים ושתיה ב-40 ש"ח בלבד

אנחנו נכנסנו למקום בשעה 20:00 ביום שישי בערב. בשעה הזו, המקום עדיין ריק. אם אתם רוצים ליהנות ממקום ישיבה טוב ולא רוצים את המולת הצעירים שממלאים את המקום אל תוך הלילה, אני ממליץ לכם להגיע לכאן כבר בשעה 19:00.

אבל לא סתם כתבתי לכם על אופנוענים ומכוניות ספורט. ה-GRANDFATHER פתוח שבעה ימים בשבוע, משעות הצהריים ועד השעות המאד קטנות של הלילה. אם אתם מטיילים באיזור, מאד מאד מומלץ לכם לעצור כאן עם כל החבורה, לטעום את מנת הצלעות החלומית של ז'אן, לשתות משהו, ליהנות מהאוויר והאווירה ולהמשיך הלאה. אם אתם רוצים להתחיל כאן את הבוקר, כשהמקום בד"כ עוד סגור, אתם מוזמנים להתקשר אישית לג'רי הבעלים ואם אתם מספיק רוכבים/נהגים שרוצים להתחיל כאן את יום הנהיגה/רכיבה שלכם, גם בסביבות 10:00 או 11:00 או להתחיל את חוויית הנהיגה/רכיבה שלכם על ארוחת צהריים טובה, ג'רי יותר מישמח לפתוח עבורכם את המקום וז'אן יותר מאשר ישמח להגיש לכם את מנות הדגל שלו. את הטלפון של המקום תמצאו בגוגל.

אנחנו בחודש דצמבר והחודש הזה, הוא החודש הכי יפה ומיוחד עבור הנוצרים, כי בסופו, כידע לכם, חוגגים הנוצרים את הכריסטמס. פאסוטה גאה להציג בכל שנה את שוק הכריסטמס הענקי הנפרס על-פני כל רחובות הכפר כשהשיא הוא בעץ האשוח המואר והענק המצוי בחזית הכנסיה המקומית. תושבי המקום טוענים שהעץ שלהם גדול יותר ויפה יותר מזה שמוצג בנצרת. אלפים רבים של ישראלים מגיעים לפאסוטה כדי ליהנות מאוירת החג המיוחדת ומנהיגות הכפר סוגרת את רחובות הכפר למכוניות, הופכת את מגרש הכדורגל בכניסה לכפר לחניון ענק ומקיימת הסעות סדירות מהחניון אל הכפר וחזרה. מגרש הכדורגל הזה נמצא פחות מעשר דקות הליכה אל ה-GRANDFATHER ולכן אני ממש ממליץ לכם לפתוח (או לסגור) את הביקור שלכם בשוק הכריסטמס בחודש דצמבר, בביקור וסעודה בפנינה הקולינרית הזו. גם אתם תופתעו מאד.

בחורף, כשבחוץ קר (יש שלג פעמיים בשנה), הכי כייף לשבת בתוך הגרנדפאדר וליהנות מאוכל חם ומצויין ובירה או אלכוהול מצויינים.

כריסטמס או לא, אתם חייבים לעצמכם ביקור ב-GRANDFATHER. אתם תודו לי

2019-12-04T06:13:44+00:00