שברולט טראוורס – שחק אותה קאדילק

Home/כבישטח, עמוד הבית, רכב/שברולט טראוורס – שחק אותה קאדילק

נהג, צילם וכתב – רון אקרמן – אוגוסט 2019

שברולט הוא אחד ממותגי הרכב הוותיקים בעולם. המותג שברולט הוקם בשנת 1911 ע"י וויליאם דורנט שהיה כבר אז המנכ"ל המודח של ג'נרל מוטורס. דורנט חיפש נקמה בחברה שהדיחה אותו מתפקידו והוא פנה לנהג המירוצים ממוצא שוויצרי בשם לואיס שברולט הצעיר שיחבור אליו להקמת מותג רכב חדש. שברולט היה נהג מוכשר ומכונאי מחונן ודורנט היה איש שיווק מבריק. אז מה יכול לקרות? הכל. כנראה שדורנט לא היה האדם הכי נחמד בעולם, כי בעוד שברולט רצה לייצר מכוניות חזקות וספורטיביות, דורנט גיבש אסטרטגיה של "כל סוג של מכונית לכל סוג של כיס". המותג הוקם, אך שברולט עצמו לא נשאר בו. ההצלחה היתה גדולה ועם הרווחים הגבוהים של שברולט, שב דורנט לג'נרל מוטורס במהלך של השתלטות עויינת, קנה אותה והפך שוב ליו"ר מועצת המנהלים. הוא היה האיש שהפך את ג'נרל מוטורס לבית של כמה מותגים יחד והיה הראשון שהביא לעולם את קונספט "קבוצת הרכב" שכללה כמה וכמה מותגים. מותג נוסף שהיה כבר אז בקבוצה הוא "קאדילק". טוב, נו, בקיצור, גם בסיבוב הזה דורנט הצליח לריב עם מועצת המנהלים ושוב הודח מתפקידו, אבל כל השאר הוא היסטוריה, כשקאדילק נשאר מותג היוקרה העליון של הקבוצה ושברולט נשאר המותג ה"עממי" של הקבוצה, עד היום הזה.

למה סיפרתי לכם את כל זה? כי הפעם אני בוחן את הטראוורס של שברולט. כשהטראוורס יצא לשוק לראשונה בשנת 2009 הוא היה "רכב אמא כדורגל" האולטימטיבי. המושג הזה "Soccer mom car" מוכר היטב לכל אמריקאי. מדובר במכונית משפחתית גדולה, בתצורת סטיישן או SUV מגודל שהאמהות היו משתמשות בו כדי להסיע את הילדים לחוגים השונים ובעיקר חוג לכדורגל בשעות אחרי הצהריים שלאחר הלימודים. הטראוורס היה (ונשאר) רכב עצום מידות, המיועד ל- 7-8 נוסעים ובעל תא מטען רחב ידיים. אבל הדגמים הקודמים של הטראוורס נראו תמיד כמו מכונית סטיישן משפחתית מגודלת מאד והיא לא "התפתחה" לתצורת הג'יפ שהפכה למאד פופולארית בשנים האחרונות. עד שהגיע הטראוורס החדש וטרף את הקלפים.

הטראוורס ה"חדש" יצא לשוק ב-2018, עשר שנים בדיוק אחרי לידתו המקורית של הטראוורס.

מבחוץ

מדובר ברכב עצום מידות באורך של 5.18 מ', רוחב של 1.99 מ' וגובה של 1.8 מ'. בסיס הגלגלים עומד על 3 מ' עגולים, ארוכים ומרווחים מאד. חברים, מדובר ברכב גדול. נקודה. המשקל שלו, בדגם שנבחן מגיע ל-2.1 טון. אבל אולי מה שהכי חשוב מעבר למידות והמשקלות הוא המראה החיצוני. סוף סוף הטראוורס נראה כמו ג'יפ הגון שיכול לתת "פייט" רציני לכל הג'יפים המסוקסים ורכבי ה-SUV המעוצבים שמשתלטים על השוק. הרכב שקיבלתי למבחן, הוא הגרסה היקרה והמאובזרת ביותר של הטראוורס – גרסת ה"היי קאונטרי" שהיא סופר-מאובזרת ובעלת הנעה כפולה. במראה החיצוני ניתן להבין שמדובר בגרסה הבכירה ביותר באמצעות עיטורי הכרום המודגשים בגריל הקדמי, שהופכים את הטראוורס יותר מתמיד דומה לאחיו היוקרתי – קאדילק ובלוגו "היי קאונטרי" המוצמד לדלת האחורית. המראה הרבוע וחישוקי הגלגלים בקוטר עצום של "20 מעניקים לרכב מראה שרירי ומסוקס שכל-כך היה חסר בדגם הקודם. אהבתי במיוחד את פנסי החזית הצרים הנמשכים לאחור מצידי הרכב ואת הפנסים האחוריים הצרים המשתלבים היטב בדלת האחורית ונמשכים גם הם כלפי קדימה מצידי הרכב.

אם בגריל הקדמי דיברנו על פסי כרום עבים ומודגשים, הרי שמאחור נמצא פס כרום מבריק ורחב בין שני הפנסים האחוריים ושני פתחי יציאת המפלטים משני צידי הרכב,, עשויים גם הם כרום מבריק. אם נוסיף לאלה את קורות הגג ההכרחיות לכל ג'יפ שגם הן עשויות כרום מבריק, מסגרת חלונות הצד, ידיות הדלתות ופס קישוט נאה לאורך החלק התחתון של הדלתות, כולם עשויים כרום, נקבל ברכב הזה "חבילת כרום" מכובדת מאד שהפעם לשם שינוי איננה מוגזמת כלל ועיקר ומעניקה לרכב מראה יוקרתי בהרבה ממחירו.

בכלל, בכל הקשור לתמורת העלות/תועלת שהטראוורס מעניק, נגיע בהמשך. ויש לי מה לומר על זה (רמז? תקראו שוב את הכותרת) . הוסיפו לכל אלה את החלונות הכהים, אנטנת הגג בתצורת סנפיר כריש והגובה המכובד וקיבלת רכב מרשים מאד בעל נוכחות חד משמעית שלא ניתן להתעלם מקיומו

מבחינתי, הציון לעיצוב החיצוני ובמיוחד אחרי הטראוורס הקודם, הוא – 9

מבפנים

אינני יודע מה מציעות רמות הגימור הנמוכות יותר מרמת הגימור "היי קאונטרי" שקיבלתי. בעצם, אני כן "יודע" כי הכל כתוב בפרוספקט של הרכב, אבל איכות החומרים ואיכות ההרכבה שרמות הגימור הנמוכות יותר, שווה לאיכות בגרסה שקיבלתי, הרי ששברולט עשו צעד גדול מאד בכל הקשור לעיצוב ואיכות תא הנוסעים. ואני יודע מה אני מדבר, כי לפני 3 שנים הייתי מעורב ברכישת הטראוורס היוצא לאם ילדיי ואני נוהג מידי פעם ברכב הזה עד היום ואני יכול לומר לכם שבכל הקשור לאיכות החומרים ואיכות הרכבתם, נעשה צעד גדול מאד מצד שברולט. הצעד הגדול הזה מורגש מאד בלוח השעונים.

אם בדגם הקודם קיבלנו עדיין את "תצוגת הסיכות הירוקות" כך אני קורא לתצוגת הנתונים בדגם הקודם שהיתה מורכבת מעשרות לדים קטנטנים וירוקים בגול ראש סיכה שהציגו את נתוני הרכב והמנוע (תצוגה שקיימת במכוניות אמריקאיות מאז שנות ה-80' של המאה הקודמת, הרי שבטראוורס החדש אנו מוצאים לוח שעונים חדיש ומודרני, בעל תאורת לד חדשנית ומסך תצוגת נתונים קטן בגודל "3.5 במרכז לוח השעונים להצגת נתוני הרכב והמנוע. שלום לכם ראשי סיכות ירוקים. והחשוב מכל? מערכת מולטימדיה מצויינת ומאד אינטואיטיבית בעלת מסך מגע בגודל מכובד של "8. המערכת של שברולט תומכת במכשירי אפל ואנדרואיד. למערכת המולטימדיה מחוברת מערכת הגברה מצויינת הכוללת 10 רמקולים מבית BOSE. בהחלט שווה.

נתון נוסף שכדאי לדעת הוא שיש כאן 7 חיבורי USB ואפילו שקע ביתי של 220 וולט שניתן לחבר אליו מכשירים עם הספק של עד 150 וואט. זה אומר שניתן לעבוד עם לפטופ מבלי חשש שהסוללה תיגמר, אבל מה שחשוב יותר, ניתן לחבר מכשירי חשמל עם הספק נדרש של עד 150 וואט, מה שאומר שאם נורא תרצו להתקין ברכב מכונת קפה קטנה או לחבר מיני-מקרר – אתם יותר ממוזמנים.

הדגם שקיבלתי למבחן כלל 2 כורסאות עור עם איוורור פנימי לנהג ולנוסע, 2 כורסאות עור בשורה השניה ועוד ספסל עור בשורה השלישית. ובסך הכל 7 מקומות ישיבה מרופדי עור איכותי ומרווחים מאד. ניתן לקבל את הטראוורס גם עם שתי שורות אחוריות של ספסלים ולהגדיל את תכולת הנוסעים ל-8 בסך הכל. ויש מקום נכבד לכולם.

בגרסת ה"היי קאונטרי" שורת המושבים האחורית מתקפלת ונפתחת באופן מפוצל 60/40 בעזרת כפתור חשמלי. גם הדלת האחורית נפתחת לבד בסיוע חשמלי כאשר בעל הרכב מעביר את הרגל מתחת לפגוש האחורי מימין לשמאל. כל זה יחד מאפשר תא מטען ענקי ואפשרות העמסת קניות או מזוודות במהירות ובנוחות. בנוסף על המושבים מרופדי העור האיכותי והאוורור הפנימי במושבים הקדמיים (אביזר נדרש בשמש הישראלית) ולוגו תפור "היי קאונטרי" במשענות הראש הקדמיות. המושבים הקדמיים בעלי אפשרות כיוונון חשמלי ל-6 כיוונים ולמושב הנהג יש גם 2 זכרונות לכיוון המושב.

בדלתות ובדש-בורד תמצאו דיפון המשלב זמש, עור ופלסטיק איכותי. היוקרה והאיכות נראות ומורגשות. בגג הרכב שזורים שני חלונות פנורמיים עם תריסי גלילה חשמליים למניעת כניסת השמש. במרכז הקונסולה המרכזית תמצאו גם משטח טעינה אלחוטי לטלפונים סלולריים (המצויידים באופציה זו). אני יכול להמשיך ולהמשיך עם רשימת האופציות הבלתי מסתיימת הנמצאות והכלולות במחיר הרכב הזה, אך זה ידרוש ממני עוד ועוד מקום.

בהיבט של עיצוב פנים, איבזור, פינוקים ותחושת יוקרה, מקבל ממני הטראוורס "היי קאונטרי" ציון 8.8

בנסיעה

אני אוהב מכוניות אמריקאיות. אני גם אוהב מנועי V6 חזקים. הטראוורס מציע כאן את כל חבילת הפינוק האמריקאית עד תומה. הרכב גדול מאד, מרווח מאד ונעים מאד בנסיעה. הוא מצוייד במנוע 6 צילינדרים בתצורת V בנפח 3600 סמ"ק המייצר הספק נאה של 310 כ"ס ומומנט מכובד של מעל 36 קג"מ. כל הנתונים האלה יחד עם תיבת הילוכים אוטומטית עם 9 מהירויות, מבטיחים לנו התנהגות עוצמתית מאד ושקטה מאד ויחסית לנתונים, לנפח המנוע ולמשקל הרכב, גם צריכת דלק סבירה וכשאני מדבר על "סבירה" אני מדבר על צריכת דלק ממוצעת ומשולבת (עירוני ובינעירוני) של כ-10 ק"מ לליטר. נכון, זה לא נשמע ממש טוב יחסית למשפחתיות יפניות/קוריאניות/צרפתיות שאתם מכירים, אבל אם ניקח בחשבון שמדובר במפלץ ששוקל מעל 2.1 טון, הנעת 4X4 ומנוע 3600 סמ"ק, הרי שזה בהחלט סביר.

בנסיעה מדובר ברכות מדהימה ובנוחות בלתי רגילה לנהג ולנוסעים. הרכב מאיץ מעמידה ל-100 קמ"ש ב-7.5 שניות שזה ממש לא רע לרכב בגודל הזה ובתאוצות ביניים ויציאה לעקיפות הוא עושה שימוש מצויין בכל 36 הקג"מים שלו ומבצע עקיפות בנחישות ובמהירות. אחיזת הכביש גבוהה מאד ואתם יכולים לשכוח מהמיתוס של הרכב האמריקאי משנות ה-80 ואפילו ה-90' שבכל סדק בכביש היה מאבד אחיזה בגלל מתלים רכים מידי. האמריקאים עשו תיקון. גם ב"טבעות" העליה והירידה בכבישים מהירים, ניתן לנסוע עם המגודל הזה במהירות גבוהה מבליי לחשוש לאיבוד אחיזת הכביש.

הטראוורס מצוייד גם בהנעה לארבע גלגלים מה שמאפשר לכם כניסה בטוחה לשדות, שבילים זרועי חול ובוץ לא עמוק, אבל בעיקר מאפשר לכם נסיעה בטוחה מאד בימים גשומים בחורף או על כבישים חלקים וקפואים בימי חורף קיצוניים. זה גם מאפשר לכם לרדת לשטח קל שאליו לא יכולים רכבים משפחתיים "רגילים" להגיע ולבודד אתכם קצת מהעדר.

בגזרת איזור הבטיחות שם איכזבה קשות שברולט/UMI בשנים האחרונות, אני יכול לבשר על מהפך. המהפך החל כבר בספארק המחודשת שבחנתי כאן והמצויידת בכל איבזור הבטיחות האקטיבית והאוטונומית מבית היצרן וכך גם גרסת ה"היי קאונטרי" של הטראוורס מצויידת בכל התופינים שיש לעולם הבטיחות האוטונומית והאקטיבית להציע. החל ממצלמות המקנות מבט של 360 מעלות על סביבת הרכב, מערכת בלימה אוטונומית בנסיעה לפנים, התראת שטח מת במראות, מרכת התראה לתנועה חוצה מאחור בנסיעה ברוורס, התראת שמירת מרחק לרכב לפנים, כולל התראת אור אדום מהבהב על החלון הקדמי, בלימת חירום אוטונומית מלאה בכל מהירות וגילוי עד מרחק 60 מטרים, התראת ותיקון סטייה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית עם התחלה נסיעה אוטונומית ועוד.

נכון, לא מדובר במכונית הכי ספורטיבית ואתלטית שנהגתי בה, אך מדובר במוביל נוסעים מהודק, מהוקצע ויעיל מאד המספק נוחות בלתי רגילה ותחושת יוקרה מצויינת. וכאן אני נכנס לפינת העלות/תועלת.

תראו, הרכב המקביל (פחות או יותר) לטראוורס, במותג קאדילק, הוא האסקלייד. הדגם הקצר של האסקלייד מתחיל במחיר של מעל 700,000 ש"ח. השברולט טראוורס בגירסת ה"היי קאונטרי" הסופר-מאובזרת עולה כ-365,000 ש"ח בלבד. שזה חצי ממחיר האסקלייד. ואני אומר שווה גם שווה למי שרוצה תחושה של קאדילק במותג שברולט. נכון, המנוע בקאדילק הוא אחר, ההספק שונה, היוקרה אחרת ויש עוד המון יתרונות למותג יוקרה אמיתית. אבל הטראוורס "היי קאונטרי", מבחינתי, הוא בהחלט אסקלייד מיני-מי.

2019-08-31T09:16:24+03:00