רון אקרמן – Ron Akerman – מרץ 2020

כשויליאם דורנט – יו"ר ג'נרל מוטורס המודח, אי שם בשנת 1911 חבר לנהג המירוצים לואיס שברולט ויחד הקימו את מותג הרכב שברולט, הגה דורנט את המשפט "שברולט – כל סוג של מכונית לכל סוג של כיס". הכוונה היתה לבנות מותג עממי שיציע מכוניות לכל מעמד סוציו-אקונומי ובמיוחד למעמד הביניים. בהמשך קרו עוד כמה דברים ביניהם פרישתו של שברולט מהמותג לאחר שהוא רצה להתרכז בבניית מכוניות ספורט ודורנט התעקש לייצר מכוניות יותר עממיות וחזרתו של דורנט להיות יו"ר ג'נרל מוטורס כאשר רכש בעזרת שברולט את הקבוצה, רק כדי להיות מודח שוב לאחר כמה שנים. לא כאן המקום להתווכח על כישורי הניהול והמנהיגות של דורנט, אבל לזכותו עומדת העובדה שהיה הראשון להקים קבוצת רכב שכללה כמה מותגים, בהם גם קאדילק, ביואיק, אולדסמוביל, פונטיאק וכו'.
עם השנים שבקו להם אולדסמוביל ופונטיאק, ג'נרל מוטורס רכשה את המותג הקוריאני "דייהו" והכפיפה אותו לשברולט והמשיכה לטפח את קאדילק כמותג יוקרה.
לשברולט היו גם שני רכבי ספורט אייקוניים – הקמארו – רכב שרירים אמריקאי שהיה התשובה של שברולט למוסטאנג של פורד ורכב הספורט קורבט שבהחלט כבש את מקומו כתשובה לרכבי ספורט קיצוניים כמו פורשה.
בשנות ה-70' וה-80' הוציאה שברולט לכביש רכב שטח גדול ומגושם שהפך בישראל גם לרכב השטח של אלופי הפיקוד של צה"ל וקצינים בכירים מאד – השברולט בלייזר. באמצע שנות ה-80' הבלייזר נעלם מישראל ובשנת 1991 פסק ייצורו בכלל.

בשנת 2019, כמעט 30 שנה לאחר הפסקת ייצור הבלייזר, השיבה שברולט את מותג הקרוסאובר לחיים והציגה את הבלייזר החדש שבניגוד לאחיו הקרוסאוברים הטראקס, האקווינוקס והטראוורס, כיוון גבוה לכיוון הספורט והיוקרה. בשברולט בחרו להחיות את השם בלייזר עם רכב שמבוסס על פלטפורמת הקאדילאק XT5 ולמצב אותו כשברולט פרימיום-ספורט.
מבחוץ
כדי להעניק לבלייזר מיצוב שונה מאחיו ולהצדיק את שיוכו לקטגוריה גבוהה יותר של ספורט, הוענקו לבלייזר קווי עיצוב הלקוחים היישר מהשברולט קמארו. למעשה כל חזית הבלייזר, מכסה המנוע ואפילו החלון הקידמי בעל הזוית החדה, נראים כלקוחים בדיוק מהקמארו. החזית מתאפיינת בפנסים ראשיים צרים במיוחד, יחד עם מכסה מנוע מוגבה ושרירי.

קו המתניים של חלונות הצד הוא גבוה וחלונות הצד צרים, יחד עם חלון קדמי משופע מאד, מעניקים יחד לבלייזר מראה של מכונית ספורט. הוסיפו לכך גלגלים בקוטר סטנדרטי של "20 ואפילו "21 בגרסת ה-RS כאופציה ותקבלו מראה "קרבי" בהחלט.

מרווח הגחון עומד על כ-19.5 ס"מ, בסיס הגלגלים נמתח לאורך של 2.86 מ' וגובה של 1.7 מ' מקנים לבלייזר גודל מרשים של קרוסאובר ומראה משכנע של רכב ספורט. שתי קורות האורך על הגג משלימות את הלוק של רכב שטח. כשעמדתי לפני הרכב דקות ארוכות בטרם התחלתי את הנהיגה בו, לא יכולתי להשתחרר מהתחושה שאני מביט על קמארו-כבישטח.

בעיני, הציון לעיצוב הבלייזר החדש עומד על 9 מוצדק בהחלט.
מבפנים
התחושה בתוך תא הנוסעים ובמושב הנהג היא של איכות. אומר מייד, אין כאן תחושת יוקרה, אבל בהחלט יש תחושת איכות. האבחנה הזו חשובה לסעיף המחיר, אליו נגיע במהשך. שברולט בהחלט השקיעו באיכות ההרכבה של פנים הרכב והדבר מורגש היטב בכל פינה. כל הדש-בורד מצופה עור, לוח שעונים אנלוגי שמוסיף לתחושה הספורטיבית, שבמרכזו תצוגת נתונים דיגיטלית, ומסך מולטימדיה גדול וברור במרכז הדש-בורד שמתחתיו נמצאת מערכת מיזוג האויר ובינהם שורת כפתורי תפעול שונים, כשכל זה נראה כאילו נלקח הישר מלוח השעונים של הקמארו. אומר כך, מי שמכיר את תא הנוסעים וסביבת הנהג בקמארו והיו מכסים את עיניו, מושיבים אותו בבלייזר ומסירים את כיסוי העיניים, הוא היה חושב שהושיבו אותו שוב בתוך קמארו. כל עיצוב הקוקפיט בהחלט משייך את הבלייזר לקמארו ולאוירת הספורט וזה עוד לפני שהגענו למנוע. מערכת סאונד מעולה של BOSE בעלת 8 רמקולים, 6 שקעי USB בעלי מהירות טעינה משופרת ויכולת העברת מידע (בחלקם), יחד עם אפשרות לחבר שני מכשירים במקביל לבלו-טות', מטען אלחוטי לטלפונים ניידים (התומכים באפשרות כזו) ומושבים קדמיים בעלי מערכת איוורור פנימית, תורמים יחד לתחושת האיכות הגבוהה והפרימיום ששברולט ניסתה להעניק לרכב.

המושב האחורי בהחלט מרווח גם עבור שלושה מבוגרים. תא המטען בהחלט מכובד, בנפח 864 ליטרים וכאשר מקפלים את גב המושב האחורי מקבלים נפח טעינה עצום. הוסיפו לכך את אפשרות פתיחת (וסגירת) דלת תא המטען ע"י העברת הרגל מתחת לפגוש האחורי ותקבלו רכב פונקציונלי מאד שמציע נוחות רבה בפתיחה חשמלית וסגירה חשמלית של הדלת האחורית ושטח/נפח איכסון ומטען גבוה מאד. אני, אישית, העברתי ברכב שולחן כתיבה שלם, מבלי לפרק אותו וגם קניות לסופ"ש מבלי להוריד את שקיות הקניות מהידיים לצורך פתיחת תא המטען והכל בנוחות, בקלות ובשקט רב. בתא המטען תמצאו גם מסילות עם פסי ריסון לקשירת מטענים מבלי שיתגלגלו ו"יסעו" בכל רחבי תא המטען. יפה מאד. בעת העמסת מטען גדול במיוחד, ניתן לפרק את המסילות ופסי הריסון בקלות רבה מאד ובתום ה"הובלה" ניתן להחזירם למקומם בקלות ובמהירות.

אני חוזר שוב, פנים תא הנוסעים, תא המטען וקוקפיט הנהג, איכותיים מאד, אבל אין בהם תחושת יוקרה
הציון שלי לסעיף ה"בפנים" הוא 8.5 מכובד.
נסיעה ובטיחות
הבלייזר מגיע לישראל בשתי גרסאות מנוע. מנוע V6 בנפח 3600 סמ"ק והספק נאה של 305 כ"ס ומנוע 2.0 ליטר טורבו עם הספק של 230 כ"ס ומומנט נאה של 35 קג"מ.

למבחן התייצב הבלייזר ברמת הגימור "פרימייר" עם מנוע V6 בנפח 3600 סמ"ק, הספק של 305 כ"ס ומומנט של מעל 37 קג"מ. בשביל המשך המיתוג והבידול של הבלייזר מאחיו לבית שברולט, חשוב להבהיר שזה לא המנוע שתמצאו בטראוורס. מדובר דווקא במנוע שנמצא בקמארו ובקאדילק וזה מה שעושה את ההבדל. יותר מומנט, יותר ביצועים. המנוע הזה מצוייד גם במערכת המנתקת שני צילינדרים בעת נסיעת שיוט רגועה, מה שעשוי לסייע בחיסכון בדלק וזיהום אוויר. זה גימיק נפלא לדעת שהוא קיים. זה אולי נותן תחושה טובה של שמירה על הסביבה, אבל בפועל זה לא באמת עושה הבדל בישראל, בכבישים המאד מאד צפופים שדורשים עבודת רגל מתמדת על דוושת התאוצה, או עבודה בלתי פוסקת של מערכת בקרת השיוט האדפטיבית, מה שכמעט לא מאפשר אף פעם ניתוק של שני צילינדרים. פה, בהחלט הבעיה היא לא של הבלייזר, אלא של מערכת הכבישים הסופר-צפופה והתנועה המאד לא אחידה של נהגי ישראל.
הבלייזר מצוייד במערכת הנע של 4X4 וכפתור בורר מצבי נהיגה. החל בנהיגת כביש רכב, נעימה וחסכונית במצב 2X4 וכלה במצב "ספורט" שגם משלב את מערכת ה-4X4 וגם סוחט מהמנוע את מירב הביצועים. בין לבין תמצאו גם אופצייה "גרירה" כאשר לרכב מחובר נגרר. וזה מביא אותנו למערכות השליטה והבטיחות ברכב. הבלייזר מצוייד במערך מצלמות סביב הרכב המאפשר מבט היקפי של 360 מעלות עם זויות תצוגה משתנות בעת חניה ואפילו מבט-על מיוחד כאשר עושים נסיעה לאחור עם נגרר, כדי לראות את מיקום ומצב הנגרר ביחס לרכב. אופציה חשובה מאד מאד בעת תימרוני חניה ואו נסיעה לאחור עם נגרר. מערך מצלמות זה מצטרף למערכת בטיחות אקטיבית/אוטונומית מקיפה ומלאה המצויה כסטנדרט בבלייזר וכוללת בקרת שיוט אדפטיבית, כולל תנועה בפקקים עד למצב עצירה מוחלטת וחידוש הנסיעה עם תחילת התנועה, מושב נהג בעלל חיווי רטט להתראות, שליטה אוטומטית באורות גבוהים למניעת סינוור, התראת סטייה מנתיב, תיקון סטיה נתיב בעת התקרבות לפס רציף, התראת התנגשות מלפנים, בלימת חירום אוטונומית, התראת רכב בשטח מת במראות הצד ומראה מרכזית עם תצוגת וידאו HD שמאפשרת לזהות את הנהג והיושב לצידו ברכב שמאחור.
הנסיעה בבלייזר רכה ונעימה מאד בעת שיוט ונסיעה רגועה, אבל כשצריך, המנוע הזה יודע בהחלט לתת עבודה. הזינוק מהמקום חזק, מהיר ועוצמתי ותאוצות הביניים בהחלט מאפשרות עקיפה מהירה ובטוחה. אני אוהב מנועי 6 צילינדרים, בעיקר כי הם שקטים. המנוע בבלייזר שקט מאד ואלגנטי מאד. אך שימו את בורר המצבים על מצב "ספורט" והוא יראה לכם מה הוא יודע לעשות.
סעיף צריכת/חיסכון הדלק לא רלוונטי למנוע הזה. בכל מצב ובכל שלב, לא תצליחו להשיג כאן צריכת דלק כמו במנוע 4 בוכנות עם או בלי טורבו. צריכת הדלק הממוצעת במבחן עמדה על כ-10 ק"מ לליטר. אבל זה בגלל שנסעתי הרבה בכבישים בינעירוניים. בתוך העיר צריכת הדלק לא ממש נמוכה ותעמוד על כ-8 ק"מ לליטר ואולי מעט פחות מזה.
המחיר
וכעת נגיע למחיר. כשהוצג הבלייזר ונקבע לו תג מחיר של החל מ-280,000 ש"ח, אני ומרבית כתבי הרכב הופתענו לרעה. קרוסאובר בגודל בינוני של שברולט במחיר של קאדילק??? זה לא יעבוד. במחיר של רכב המבחן, אתם יכולים לרכוש קאדילק XT4 שהוא אמנם קטן יותר בגודלו, מגיע עם מנוע 2.0 ליטר טורבו, אבל נושא את סמל היוקרה של קאדילק. את האח התאום של הבלייזר, ה-XT5 תוכלו לרכוש כבר בכשבעים אלף ש"ח יותר.
אני חייב להודות שיצאתי מבולבל מהמבחן הזה. מצד אחד באמת שמדובר ברכב כבישטח ספורטיבי, נאה מאד ושבהחלט נותן תחושה של קמארו-כבישטח. מצד שני, אני לא ממש יודע ו/או יכול להצדיק מחיר כזה. אני באמת מאמין שבמחיר של כ-250,000 ש"ח ואולי אפילו 260,000 ש"ח, היה מדובר כאן בחבילה אטרקטיבית ביותר עם תמורה מלאה למחיר.
מצד אחד הוא נותן ב-280,000 ש"ח את מה שנותן הקאדילק XT5 במחיר של מעל 350,000 ש"ח, מצד שני הבלייזר הוא שברולט ולא קאדילק. אז נכון, שברולט אולי הלכו הפעם רחוק מידי עם המשפט של דורנט "שברולט – כל סוג של מכונית לכל סוג של כיס", כי הפעם הכיס חייב להיות עמוק.
האם הייתי רוצה בלייזר כזה בחניה שלי?? בהחלט!! האם הייתי מוכן לשלם עליו 280,000 ש"ח?? תנו לי לחשוב יום-יומיים
הצטרפו למדיות החברתיות :