סוכריה קטנה – הנאה גדולה
כתב וצילם: רון אקרמן – Ron Akerman
דצמבר 2016
כשקיבלתי את ההזמנה להשקת הרנו טווינגו החדשה, נזכרתי מייד ברנו טווינגו המקורית שיצאה בתחילת שנות ה-90' ובכישלון המפואר שלה בישראל.
כשקיבלתי לידי את מפתחות הטווינגו החדשה למבחן בן יומיים, ימים ספורים מאד לאחר השקתה הרשמית בישראל, הבנתי מייד את הכישלון ההוא ואת סיכויי ההצלחה שלה היום.
אי-אז, בתחילת שנות ה-90, היא פשוט הקדימה את זמנה בישראל בכמעט 25 שנים; היא היתה קטנטנה, היא היתה ידנית והיא היתה בעלת 2 דלתות בלבד.
![]() |
רנו טווינגו 1992 |
בשוק ששאב סובארו DL1300 וגם 1600 אוטומטיות ומיצובישי לאנסר 1500 אוטומטית, לכוכבת המעוצבת מצרפת, ארץ השבלולים והצפרדעים, לא היה סיכוי מול מולדת הסושי.
סוף 2016 ותחילת 2017 מתאימות מאד לכניסתה של שחקנית חדשה לשוק רכבי המיני ההולך ומתרחב במהירות. כבישי ישראל הולכים ונסתמים במכוניות, מקומות החניה במרכזי הערים הופכים לנדירים יותר ויותר וקטנים יותר ועוד יותר, מחירי הדלק הגבוהים ומחירי המכוניות, "דוחפים" את נהגי ישראל לכיוון מכוניות המיני. האוטומטיות והידניות. בעיני, שוק מכוניות המיני מתחלק לשניים; המכוניות הפרקטיות והמכוניות האופנתיות (שלא תמיד הן פרקטיות).
בקטגוריית ה"פרקטיות" נוכל למצוא את מלכת השוק – הפיקנטו, את הניסאן מיקרה, את היונדאי i10, את השברולט ספארק, מיצובישי ספייס-סטאר, פיז'ו107, טויוטה אייגו וכו'.
בקטגוריית ה"אופנתיות" נמצא… רק 2 מכוניות – את הפיאט 500 המצליחה והאופל אדם שמתחילה לצבור תאוצה.
ל"אופנתיות" יש עיצוב מיוחד ושובה-לב, משחקי צבעים וגוונים כפולים מבחוץ, עיצוב פנים צעיר ועליז, חוויית נהיגה, מחיר מעט גבוה ובעיקר…2 דלתות.
ל"פרקטיות" יש בעיקר 4 דלתות לנוסעים, גיר אוטומטי או גיר רובוטי חד-מצמד ולא נעים ותא נוסעים עגום. פרקטיות. ומחיר.
השחקנית החדשה שנכנסת לשוק – הרנו טווינגו – "נופלת" על שתי הקטגוריות יחד; היא גם מעוצבת מאד מבחוץ, גם מעוצבת מאד מבפנים, גם בעלת 4 דלתות, גם בעלת גיר רובוטי כפול מצמדים וגם מעניקה המון הנאה מהנהיגה.
הצטרפו למדיות החברתיות :