מרצדס CLA 180 – כרטיס לגן עדן

Home/יוקרה וספורט, עמוד הבית, רכב/מרצדס CLA 180 – כרטיס לגן עדן

נהג, צילם וכתב – רון אקרמן – Ron Akerman

לפני כמה שנים בחנתי את ה-CLA180 בגרסתה הקודמת. הרכב שבחנתי היה בצבע אדום נועז והוא נראה טוב. אבל המנוע, אוי המנוע. הוא היה "עייף" וחלוש עם 122 כ"ס שלא באמת ידעו מה לעשות עם מכונית היוקרה אותה היו אמורים להוביל בבטחה על כבישי ישראל.אין לי ספק שגרמני אחד או שניים שילמו במשרתם על הפאשלה הזו. לא הבנתי כיצד מותג כמו מרצדס מרשה לעצמו להוציא תחת ידיו רכב כזה. פאסט-פורוורד!

דגם חדש של CLA מגיע אל הכבישים ובחזית הרכב נמצא מנוע חדש, קטן יותר בנפחו, אבל חזק יותר בתוצרת שלו. גם המראה שופר מאד. יש משפט שאומר שדברים טובים באים באריזות קטנות? אז ה-CLA היא בהחלט אריזה קטנה של הנאות גדולות.

מבחוץ

בעיני, ה-CLA שהיא למעשה גרסת הסדאן-קופה של דגם ה-A הקטן ביותר של מרצדס, תמיד היתה רכב יפה. אבל תמיד חשבתי שהעבודה על עיצוב ישבן הרכב ובעיקר הפנסים האחוריים, בדגם הקודם, היתה מעט מרושלת ומגושמת. הדגם החדש נראה כמו שמרצדס מודרנית צריכה להיראות. מלפנים ומאחור.

למבחן קיבלתי את דגם הבסיס – CLA180, ברמת הגימור "פרוגרסיב". יש רמת גימור נמוכה יותר ו….זולה יותר, אבל על המחיר נתעכב בסיום.

החזית מעוצבת באופן מובחן ומאד "מרצדסי". למי שרואה את הרכב מגיע או ראה אותו במראת הרכב, ברור שמגיע אליו רכב יוקרה. ממרחק בינוני אי אפשר לדעת האם זו ה-C קלאס או ה-E קלאס וזה כוחו של העיצוב ה"מרצדסי" הזה. על מכסה המנוע תמצאו שתי בליטות שהן למעשה שני קוים מקבילים היורדים לאורך מכסה המנוע מהזכוכית הקדמית וכמעט עד הגריל. זה נותן למכונית מראה שרירי משהו וספורטיבי. מהצד ניתן למצוא חישוקי "18 נאים בבית הגלגלים וקו עיצובי זורם, של רכב סדאן 4 דלתות בעיצוב קופה ספורטיבי כשגג הרכב משתפל לאחור בזוית כזו שגורמת לרכב להיראות קצת כמו רכב קופה ספורטיבי ומצד שני לא מאפשרת לאנשים גבוהים מידי לשבת במושב האחורי. עיצוב תא המטען והפנסים האחוריים עבר עיצוב מחדש וכעת אחורי הרכב לא נראים מגושמים כמו בדגם הקודם, אלא משדרים "זרימה" ויוקרה בלתי מתפשרים

בפגוש האחורי נוכל למצוא את שני פתחי האגזוזים ההכרחיים, משני צידי הפגוש והכל יחד נראה פשוט מצויין. אני חייב לתת הפעם ציון 9 למעצבי ה-CLA החדשה.

מבפנים

כשנכנסתי למושב הנהג של ה-CLA החדשה, קרו שני דברים; האחד – הוכיתי בהלם על עיצוב הפנים של הרכב והשני – הרגשתי שחזרתי הביתה. למה הכוונה?
הוכיתי בהלם – מיד בכניסה למושב הנהג, חשים, מרגישים ורואים שהתיישבת ברכב יוקרה. כל עיצוב הפנים של תא הנוסעים וסביבת הנהג, משדרים יוקרה. השילוב של עור בשני גוונים, פלסטיק במראה של קארבון-פייבר ונגיעות של אלומיניום מוברש, לצד איכות חומרים גבוהה מאד ואיכות הרכבה מופתית, עושים את העבודה. את הרכב קיבלתי בחניון התת קרקעי של אולם התצוגה המרכזי של מרצדס, מה שגרם לי לראות את תאורת האוירה שיש ברכב במלוא פארה והדרה. ואכן, תאורת האוירה ובמיוחד מיקום התאורה בפתחי האיוורור ובמושבי הנהג והנוסע, יגרמו לכם לרצות לנהוג ב-CLA הזו בעיקר בשעות הערב. משהו בתאורה הזו גרם לי, לראשונה מאז יש תאורת אוירה במכוניות, לומר "וואו". בדרך-כלל, תאורת אוירה היא משהו שנחמד שיש אותו אבל זהו זה פחות או יותר., משהו ב-CLA גרם לי להרגיש מצויין. ויותר מכך, זוגתי שהצטרפה אלי לנסיעה באור היום לא הבחינה בתאורת האוירה באור יום. לפנות ערב עצרנו לאכול במסעדה וכששבנו לרכב והשמש כבר פנתה לשקוע במערב,תאורת האוירה נראתה לפתע וזוגתי שהופתעה אמרה את המשפט הבא: "וואו, אתה ראית את התאורה הזו?" האם אני ראיתי? חחחחחחח זה היה אחד הדברים הראשונים שהבחנתי בהם כשקיבלתי את הרכב. התגובה האותנטית שלה שכנעה אותי שהפעם בהחלט יש כאן משהו שווה להשקיע בו פסקה מלאה בכתבה.

מושבי הרכב עשויים עור איכותי וגם כאן ניתן להאריך מעט את התמיכה בשוק של הרגל, כך שנהיגה ארוכה לא תעייף את הרגל שעקב גובהי (1.86 מ') במכוניות רבות נשארת באויר בעת הנהיגה ומצריכה "תמיכה" שרירית מתישה. כאן מי שתומך ברגל ימין שלי הוא המושב ולא שריר הרגל. את מושב הנהג ניתן לכוון, כמו בכל מרצדס, מכפתורי הפעלה המצויים בדלת. מושב הנוסע, לעומת זאת, הוא בעל כיוונון ידני. חוסכים עלינו במרצדס.

לוח השעונים ומסך המולטימדיה הם, למעשה מסך אחד ארוך ומעוצב שבחלק שמאחורי ההגה מציג את נתוני הנהיגה והמנוע ובחלק של הקונסולה המרכזית הוא מציג את נתוני המולטימדיה. לראשונה במרצדס מדובר במסך מגע!!! סוף סוף אפשר לנהל את הדברים באמצעות מגע עם האצבע ולא צריך להתעסק עם הכפתור העגול הגדול בקונסולה המרכזית בין המושבים – כפתור שהוסר מהרכב עם הפיכת המסך למסך מגע. גם לא צריך להתעסק עם משטח העכבר שנמצא בקונסולה המרכזית בין המושבים – משטח שלא הוסר ועדיין נמצא. אבל מה שחייב לקבל ביטוי ושאפו גדול ממני, היא מערכת ההפעלה של כל מערכת המולטימדיה. הכל בעברית. כן, כן, קראתם נכון. כל הנתונים המוצגים על מסכי הרכב מוצגים בעברית. הכל. איזה יופי. זה גם יעיל מאד וגם מחמיא מאד שיצרן יוקרה כמו מרצדס פועל למען שוק קטן בארץ קטנה ומוקפת אויבים.

שתי הבליטות שתיארתי לכם קודם לאורך מכסה המנוע, נראות היטב ממושב הנהג ומעניקות לנהג תחושה של עוצמה וספורטיביות. אני בטוח שהמשפט הזה אולי נשמע לכם מוזר, אבל כשתשבו במושב הנהג, אתם תבינו בדיוק למה אני מתכוון.

ומערכת הסאונד? אוי, איזו מערכת סאונד. זה לא יעזור שאכתוב כמה רמקולים יש או אכתוב שהסאונד נשמע כמו באולם מופעים. אבל את מערכת הסאונד כאן שמגיעה כסטנדרט, אתם חייבים לשמוע.

אם יש משהו שאני חייב לציין הוא "תרמית תא המטען". שימו לב שכתבתי את המשפט הקודם במרכאות. למה? כי עם תא המטען יש הפתעה גדולה. מבחוץ לא רואים את זה וכשיושבים בתוך הרכב ומיוחד במושב האחורי לא מרגישים את זה, אבל ברגע שתפתחו את דלת תא המטען, גם אתם תאמרו "וואו" בדיוק כמו שאמר חברי צחי שהוא הבעלים המאושרים של מרצדס C קלאס חדישה. תא המטען של ה-CLA הוא לא פחות ממפתיע בעומקו וגודלו ומציע נפח מרשים של 460 ליטר. מכובד מאד.

ההנעה וההנאה

ישנן שתי עובדות שאני יודע לספר לכם כאן. האחת – מרצדס עושה שיתוף פעולה עם אינפיניטי ולמעשה סדרת ה-Q30 של אינפיניטי, היא ה-A קלאס של מרצדס. העובדה השניה היא שהמנוע שנמצא ב-CLA שבחנתי, הוא מנוע בנפח 1.33 ליטר טורבו שבאופן "חשוד" זה אותו המנוע הבסיסי שנמצא ברכבי ניסאן, שהיא האמא של אינפיניטי.

כאן, אצלינו, מייצר המנוע הזה שני הספקים. ב-CLA180 תקבלו את המנוע הזה עם 136 כ"ס ומומנט של כ-20 קג"מ וב-CLA200 תקבלו את אותו המנוע רק עם 163 כ"ס ומומנט בריא של 25 קג"מ. בדגם ה-CLA250 תקבלו כבר מנוע 2 ליטר טורבו בהספק מרשים של 224 כ"ס ומומנט מצויין של 35 קג"מ.

היתרון הכי גדול של מנוע ה-CLA180 הוא החיסכון המדהים בדלק. המנוע הזה פשוט מסרב לשתות דלק, בנהיגה רגילה ושפוייה. המנוע הזה גם שקט מאד. המנוע הזה גם משודך לתיבת הילוכים אוטומטית בת 7 מהירויות שהיא תיבה מצויינת וחלקה מאד. יש לה חלק גדול בחיסכון של הדלק. הצד הפחות אפקטיבי של המנוע ב-CLA180 הוא עוצמת המנוע. אז נכון שאלה לא ה-122 כ"ס המביכים שהיו בדגם הקודם וגם נכון שבהתנהלות עירונית ובפקקים והתנועה הכבדה של ישראל, ממש לא צריך יותר מזה, אבל כאשר תנהגו על כביש 6 במהירות של 110 קמ"ש מותרים ותרצו לבצע עקיפה של רכב טיפה איטי יותר ותנסו לתת "קיק-דאון", המנוע יגיב בחוסר מוטיבציה מוחלט, הרבה רעש ומעט פחות ביצוע. אבל להוציא תאוצות ביניים איטיות מידי במהירויות שמעל 80 קמ"ש, המנוע הזה נותן עבודה טובה ובעיקר מונע משעון הדלק להחסיר פסים בדרך למיכל דלק ריק. החיסכון בדלק כאן הוא מרשים מאד.

הנסיעה של ה-CLA היא רכה מאד, שקטה מאד ונעימה מאד. ואחרי שבחנתי כאן את ה-S קלאס, יש לי למה להשוות. ה-CLA הקטנה בחבורה, מתנהגת על הכביש כמו אחותה העצומה ה-S קלאס וזה לא מובן מאליו. הנסיעה רכה ונעימה, אחיזת הכביש גבוהה ובטוחה והתנהגות הכביש צפויה. אין לי מילה רעה אחת.

מבחינת הבטיחות מציגה ה-CLA הקטנה חבילה לא מלאה של מערכות בטיחות אקטיביות/אוטונומיות. האמת? לא הייתי מצפה שבמרצדס, כל מרצדס ובעיקר בדגמי הסדאן, לא תהיה מערכת בקרת שיוט אדפטיבית ו/או מערכת להתראה על כלי רכב בשטח מת. אבל חוץ משני אלה יש לה גם מערכת לשמירת נתיב, וגם מערכת לבלימת חירום. מערכת הקרוז קונטרול ברכב שנבחן היא "רגילה" שאינה יודעת להתאים את עצמה לתנועה שעל הכביש. חבל.

המחיר של גרסת ה-CLA מתחיל מכ-280,000 ש"ח. גרסת הפרוגרסיב אותה בחנתי, תעלה לכם כ-300,000 ש"ח. כשכתבתי בכותרת "כרטיס לגן עדן" התכוונתי שהנה לכם מכונית יוקרה קטנה שנראית גדולה, מתנהגת כמו גדולה ויש לה תג מחיר שמאפשר כניסה נוחה לגן העדן של רכבי היוקרה בכלל ולמשפחת מרצדס בפרט. מתאים לי.

2020-07-27T08:12:05+03:00