יונדאי i20 קרוס 2016

Home/רכב/יונדאי i20 קרוס 2016
איך אומרים "כאילו" בקוריאנית?
כתב וצילם: רון אקרמן
ספטמבר 2016
 
לפני כמה שנים הודיעה חברת יונדאי שבכוונתה להגיע לרשימת חמשת חברות הרכב המובילות בעולם.
כשהגיעה יונדאי לישראל, היו לה מכוניות חיוורות אך אמינות, מוניטין טובים מארה"ב (בעיקר עם הסונטה), כשבמיוחד זכור לי הג'יפ יונדאי גאלופר, שעובדתית היה מיצובישי פאג'רו מיושן שקווי הייצור שלו הועברו ליונדאי. העידן הזה של מכוניות "כאילו" שנשענו על דגמים של מיצובישי, חלף מן העולם ככל שיונדאי הלכה וצברה תאוצה והחלה לפתח ולייצר מכוניות משל עצמה. דוגמא מצויינת לשינוי אז היה הטראקאן המוצלח מאד שהחליף את הגאלופר.
מאז, שמות המכוניות התחלפו לאותיות ומספרים כשבמקום "יונדאי גטס" קיבלנו i20, במקום "אקסנט" קיבלנו i25, במקום "אלנטרה" קיבלנו i35 ואת אחותה נטולת תא המטען i30, במקום ה"סונטה" קיבלנו את i40 שנכשלה בישראל, במקום "טוסון" קיבלנו ix35 וכו'.
לפני שנה החלה מגמה הפוכה ויונדאי חזרה לקרוא לדגמיה בשמות. החזרה לשמות חלה יחד עם ריענון וחידוש קו הדגמים בחברה.
רק ה-i20 עדיין נושאת את שמה הישן יותר. המגמה העולמית כיום היא רכבי קרוס-אובר, דהיינו מכוניות כבישטח או שלפחות נראות כאלה. סקודה עשתה זאת בהצלחה גדולה עם דגמי ה"סקאוט" של האוקטביה והיטי.  יונדאי רצתה גם.  בקטגוריית המשפחתיות הקומפקטיות יש לה את הטוסון החדש.  בקטגורית המשפחתיות הגדולות יש לה את הסנטה-פה.  אבל מה עם השוק הלוהט של הסופר-מיני?
אז במקום להיכנס להוצאות כבדות של פיתוח רכב כבישטח חדש המבוסס על פלטפורמת ה-i20, החליטו ביונדאי לעשות את מה שעשו בסקודה; לקחת דגם קיים, להגביה מעט, לקשט בפלסטיקה של "כאילו", להוסיף שתי מסילות גג נאות ובעיקר להוסיף שם שמרמז על מה שהרכב לא באמת יכול לעשות.
וכך נוצרה ה- i20 Cross.
קיבלתי אותה למבחן. האם יש בה יתרונות לעומת ה-i20 ה"רגילות"?
2017-04-14T08:34:27+03:00