רון אקרמן – Ron Akerman
תל-אביב, 11.7.17 – גני התערוכה
באירוע בוקר מרשים במיוחד, הודיעה חברת "אל-על" על תחילת הגעתם של מטוסי הבואינג 787 – דרימליינר לשירות.
בחודש אוגוסט הקרוב, צפוי להגיע לישראל ה-787 הראשון, אשר ייכנס לשירות מבצעי מלא בחודש ספטמבר. יהיה זה המטוס הראשון מתוך עסקת ענק של 16 מטוסים מדגם זה, בעלות כוללת של כמיליארד דולר, שהוזמנו בחברת בואינג ואשר ייכנסו לשירות בחברת "אל-על" בקצב של מטוס אחד כל 3 חודשים. מדובר בעסקת ענק, הגדולה ביותר בהיסטוריה של חברת אל-על. מטוסי הדרימליינר הם מטוסים רחבי גוף אשר יחליפו בהדרגה את מטוסה הג'מבו – 747 המיושנים וגם את מטוסי ה-767. סגן נשיא חברת בואינג, מר ריי קונור שהגיע בארה"ב, במיוחד לאירוע זה, ציין בסיפוק את העובדה שחברת אל-על היא בין חברות התעופה החשובות בעולם שמחזיקות אך ורק צי מטוסים של בואינג והדגיש כי עובדה זו הופכת את אל-על ובואינג לשותפות אסטרטגיות וכי הוא רואה בחברת אל-על ואנשי ההנהלה והעובדים, כבני משפחה. מר קונור ציין שישראל היא אחד מיעדי הביקור האהובים עליו בעולם והוא גאה מאד בקשר בן 55 השנים בין אל-על לבואינג.
שר התחבורה, ישראל כץ, שמלכתחילה לא תוכנן להיות נוכח, אך בהבינו את פוטנציאל החשיפה התקשורתית, קפץ לביקור קצר, לפני ישיבת הממשלה ועלה לבר ראשון. כץ הילל ושיבח בעיקר את עצמו והפליג בתיאורי הצלחת תכנית השמיים הפתוחים "שלו", תכנית הרחבת כביש 1 "שלו" ועוד מהלכים אמיצים ונועזים שלא היו קורים אילולי הוא היה בתפקיד 8 שנים.
מטוס ה-787 דרימליינר, הוא מטוס חשוב מאד בתעופה העולמית בכלל ועבור אל-על בפרט. המטוס המהפכני מבחינת החומרים מהם הוא בנוי והחיסכון הגדול שהוא מציג בדלק, הגיע לעולם באיחור מה, אשר הכניס את חברת בואינג ללחץ עסקי. אבל מרגע שהחלו מסירות סדירות של המטוס, הוא מהווה הצלחה מסחרית עצומה עבור חברת בואינג. מדובר במטוס רחב גוף, אשר לו מבנה של 3 קבוצות מושבים לאורך המטוס, במבנה של 3-3-3, דהיינו 3 מושבים בצד אחד, 3 מושבים באמצע המטוס ו-3 מושבים מהצד השני של המטוס. (בניגוד למטוסים צרי גוף במערך של 3-3 בלבד או 2-2). הדרימליינר בנוי מכמות גבוהה מאד של חומרים מרוכבים קלי משקל אך חזקים מאד, מה שמאפשר גם התקנת חלונות גדולים בהרבה, לאורך המטוס, מאלה שאנחנו מורגלים להם מכל המטוסים המוכרים לנו כיום. ל-787, שני מנועים עוצמתיים מאד ועם זאת חסכוניים מאד מתוצרת רולס-רויס. כל הנתונים הנ"ל מאפשרים להציג מטוס בעל משקל עצמי נמוך משמעותית ממטוסים אחרים, מטוס שיכול לשאת משקל גבוה יותר ולטוס לטווחים בינוניים וגדולים תוך חיסכון משמעותי מאד של דלק. בעולם הולך וגדל של מחירי טיסות שהולכים ויורדים, די בכך כדי להעביר חברת תעופה מהפסד לרווח וכנראה שבחברת אל-על הפנימו סוף סוף שהרווחיות שלהם תגדל מצימצום הוצאות ולא ממחירים גבוהים משמעותית מהמתחרים, תוך שימוש קלישאי שחוק במרכיב הביטחון בטיסה.
מטוס ה787-9 דרימליינר של אל-על שייכנס לשירות בחודש אוגוסט וגם אלה שיגיעו אחריו, יכיל 3 מחלקות נוסעים; ביזנס – עסקים, "פרימיום אקונומי" – קונספט חדש שיוסבר בהמשך ומחלקת נוסעים "רגילה". סך הכל צפויים להיות במטוס כ-282 מושבים. מערכות הבידור והמוטלטימדיה שמותקנות עם מסך פרטי בכל מושב, הן מתוצרת פנסוניק וכוללים מסכי HD וכן תותקן במטוסים החדשים מערכת אינטרנט מהיר של חברת ViaSat. מושבי המטוסים עצמם צפויים להיות נוחים במיוחד והם מתוצרת חברת Recaro המוכרת לרבים בעיקר כיצרנית מושבי ספורט למכוניות-על, רכבי ספורט ומכוניות מירוץ, אך, למעשה היא היצרן הגדול בעולם למושבי מטוסים.
מחלקת העסקים תכלול 32 מושבים, ברוחב 53 ס"מ, היכולים להיפתח למיטה באורך של 198 ס"מ. בגלל רוחב המושב, מושבי מחלקת העסקים יהיו בתצורת 1-2-1. מערכת המולטימדיה במחלקת העסקים תכלול מסכים בגודל "16.
מחלקת ה פרימיום אקונומי תכלול 28 מושבים ברוחב של 48 ס"מ ומסכים בגודל "12 לכל מושב. מרווח בין המושבים יעמוד על כ-98 ס"מ. במחלקה זו יהיו המושבים בתצורת 2-3-2
מחלקת הנוסעים תכלול 222 מושבים ברוחב 43 ס"מ, מסך אישי של "12, מטען חשמל 115 וולט ושקע USB בין המושבים
קבלת ההזמנות למחלקת הפרימיום אקונומי החדשה, תחל ב-3 ביולי.
הצטרפו למדיות החברתיות :